Na parni kopeli stopimo na rezine narezano maslo in mu dodamo koščke čokolade. Ko dobimo homogeno zmes jo odstavimo in ohladimo. V skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Moko in kakav premešamo in počasi dodamo v zmes jajc in sladkorja. Na koncu dodamo še čokoladno zmes in čokoladne solzice. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo maso. Pečemo 30 minut. Torto ohladimo in vzamemo iz pekača ter pred serviranjem dekoriramo s stepeno sladko smetano in posujemo s sezonskim sadjem.
- 200 g temne čokolade za kuhanje
- 180 g masla
- 40 g nesladkanega kakava
- 80 g gladke moke
- 220 g rjavega sladkorja
- 100 g čokoladnih solzic
- 3 jajca
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- borovnice, maline, jagode, robide, sveža meta