Piknik čokoladna torta

Na parni kopeli stopimo na rezine narezano maslo in mu dodamo koščke čokolade. Ko dobimo homogeno zmes jo odstavimo in ohladimo. V skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Moko in kakav premešamo in počasi dodamo v zmes jajc in sladkorja. Na koncu dodamo še čokoladno zmes in čokoladne solzice. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo maso. Pečemo 30 minut. Torto ohladimo in vzamemo iz pekača ter pred serviranjem dekoriramo s stepeno sladko smetano in posujemo s sezonskim sadjem. 

  • 200 g temne čokolade za kuhanje
  • 180 g masla
  • 40 g nesladkanega kakava
  • 80 g gladke moke
  • 220 g rjavega sladkorja
  • 100 g čokoladnih solzic
  • 3 jajca
  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • borovnice, maline, jagode, robide, sveža meta